Известие

Collapse
No announcement yet.

Термостат 1.9JTD 16v 140 HP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Ще има ли разлика ако се спускаш или оставиш колата да работи на място. И в дватао случая приемаме, че не се подава газ. Значи ако работи на място двигателя пак трябва да се охлади все едно се спускаш, в този случай изключваш радиатора като източник на охлаждане. Да падне температурата с 15 градуса ми се струва допустимо при включено парно на макс. Но не и с 40 градуса. И дали падат градусите когато парното си работи на ниски обороти или е изключено.
    Ако се спускаш и си на скорост горивоподаване няма, при обороти над 1300 - 1500, не съм сигурен за точния брой. На място, може и малко, но си гори....
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
      Ако се спускаш и си на скорост горивоподаване няма, при обороти над 1300 - 1500, не съм сигурен за точния брой. На място, може и малко, но си гори....
      Това не означава, че двигателя е студен. По нагоре съм споменал каква е температурата само при сгъстяване на въздух в цилиндрите. А и никой не се спуска без въобще да подава газ, винаги има места където натискаш.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Това не означава, че двигателя е студен. По нагоре съм споменал каква е температурата само при сгъстяване на въздух в цилиндрите. А и никой не се спуска без въобще да подава газ, винаги има места където натискаш.
        Очевидно само топлината, която се получава от сгъстяването на въздуха не е достатъчна за да компенсира тази, която се консумира за отоплението на купето при ниска околна температура.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Очевидно само топлината, която се получава от сгъстяването на въздуха не е достатъчна за да компенсира тази, която се консумира за отоплението на купето при ниска околна температура.
          Предполагам въпрос на сметки и сравнение.

Comment

Предполагам въпрос на сметки и сравнение.
            Абсолютно. Енергиен баланс.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Тази тема стана като турски сериал
              Alfa-Romeo 156 2.5 V6
              Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Чудя се как пишат хора който не са с тоя двигател и заблуждават всички. Днес си направих опит с ФЕС какво показва като му пуснах обороти, температура на двигателя, температура на въздуха, скорост, желано и реално налягане и количество гориво. В първия файл паля колата при 4 гр. температура и се вижда как плавно си загрява до 72 гр. като карам извънградско - изкачване. Във втория вече имам изкачване и повече спускане, но температурата си стой между 75 и 80 градуса. При спусканията се вижда как горивото е 0, но колата не изстива. Третия файл е след 30 мин. престой и колата си загрява пак до към 80 гр. , пак имам спускане и след това магистрала със 120 до 146 км. скорост. През цялото време съм на парно на 24 градуса на ниска степен. Термостата е нов от Рено и мисля, че отваря на 83 градуса. Това са показанията от ФЕС, а уреда ми показва чертата между 50 и 90 като загрее колата и 50-60 при спускането - явно не показва вярно.
                Attached Files
                sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Всеки дизел изстива на спускане.
                  Всяко жтд изстива на място само от парното при темп. от -10 градуса.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ще има ли разлика ако се спускаш или оставиш колата да работи на място. И в дватао случая приемаме, че не се подава газ. Значи ако работи на място двигателя пак трябва да се охлади все едно се спускаш, в този случай изключваш радиатора като източник на охлаждане. Да падне температурата с 15 градуса ми се струва допустимо при включено парно на макс. Но не и с 40 градуса. И дали падат градусите когато парното си работи на ниски обороти или е изключено.
                    УЖАСССССССС!!!

ТИ СИ НЕГРАМОТЕН!!!!!!!

Докато колата ти работи и седиш на едно място, извади си главата през прозореца с отворени очи и постой така.

После тръгни да се караш колата вдигни 80км.ч. отвори си прозореца и пак си извади главата на вън и стой с отворени очи.

После бъди така добър да ни споделиш дали е имало някаква РАЗЛИКА!!!

sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

С какво се занимаваш все пак и какво е образованието ти та си толкова грамотен?
                      Като ти чета темите няма написано нищо смислено или полезно.
                      Примера ти е доста тъп, двигателя се обтича минимално от насрещният въздух, за да се преохлади.
                      Това, че можеш да си включиш лаптопа в колата и използваш съмнителен вероятно софтуер не означава че
                      разбираш от коли.
                      Мога да приема смешните ти.твърдения единствено, ако ги подкрепиш с подходящи изчисления и графики, но мисля че не ти стигат знания за това.
                      Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:48.

Comment

С какво се занимаваш все пак и какво е образованието ти та си толкова грамотен?
                        Като ти чета темите няма написано нищо смислено или полезно.
                        Примера ти е доста тъп, двигателя се обтича минимално от насрещният въздух, за да се преохлади.
                        Това, че можеш да си включиш лаптопа в колата и използваш съмнителен вероятно софтуер не означава че
                        разбираш от коли.
                        Мога да приема смешните ти.твърдения единствено, ако ги подкрепиш с подходящи изчисления и графики, но мисля че не ти стигат знания за това.
                        С нищо ни сЪ зЪнимавЪм!
                        Образование Немам!

Кола даже неам....

На такива кат теб и от НАСА да им го обяснят и докажат с графики и формули, па нема да са съгласни!!!

На инат кат твоя се крепи нашата държава!
                        За тва сме по-по-най!!!

Дано само да не си некъФффф шеф некъде и да ръководиш екип....... Амин!!!

sigpic
                        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                        147 JTDm 140-Малката манекенка
                        GT- JTDm 150

Comment

Working...
                        X